Woda Red-OX

Woda zwalczająca wolne rodniki - wzbogacona wodorem – woda Red-OX

Doskonała woda powinna być:
• krystalicznie czysta,
• przegotowana (zrównoważona),
• wzbogacona wodorem,
• mieć naturalną strukturę cząsteczkową.

"Woda Red-OX” to pierwsza woda posiadająca wszystkie cztery parametry wody doskonałej.

Wzbogacona wodorem woda jest doskonale przyswajalnym środkiem, wspomagającym proces przywracania naturalnej równowagi redoks w ustroju. Polecana przez lekarzy woda wodorowa idealnie nadaje się do codziennego spożywania.

Czym „Woda Red-OX” różni się od przeciętnych wód butelkowanych dostępnych w sklepach?

• jest filtrowana molekularnie, czyli pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń oraz „przypadkowych” minerałów
• jest neutralna dla organizmu – przegotowana (energetycznie zrównoważona), woda Red-OX nie wyziębia organizmu, jak inne wody, ma charakter obojętny.
• jest bardzo zdrowa, ponieważ dzięki zawartości dodatkowego wodoru ma wyjątkowo niski potencjał redoks, sięgający minimum minus 300 miliwoltów (podczas gdy przeciętne wody butelkowane mają redoks dodatni, około plus 200 miliwoltów).
• jest łatwo przyswajalna – tuż przed butelkowaniem „Woda Red-OX” zostaje poddana procesowi strukturyzacji Technologią Grandera, co zwiększa wydatnie jej biodostępność i korzystne działanie na organizm
• jest pakowana wyłącznie w szklane, nieprzenikliwe dla wodoru butelki z metalowymi kapslami, które w pełni zapobiegają ucieczce cennego bioskładnika.

Wzbogacona wodorem „Woda Red-OX” neutralizuje wolne rodniki tlenowe.

Wolne rodniki to – ogólnie rzecz biorąc – utlenione cząsteczki, które na swojej zewnętrznej powłoce mają niesparowany, wyjątkowo aktywny elektron. Taka cząsteczka sieje spustoszenie wszędzie wokół: utlenia białka, kwasy nukleinowe i związki budujące błonę komórkową.
Wolne rodniki znajdują się nie tylko w naszym otoczeniu czy pożywieniu – są także nieustannie wytwarzane przez nasze komórki. Zdrowe komórki skutecznie same radzą sobie z usuwaniem tych „energetycznych odpadów”. Jednakże proces chorobowy może zakłócić równowagę redoks.
Aby unieszkodliwić wolne rodniki trzeba dostarczyć organizmowi porcji aktywnych elektronów (antyoksydantów) – na przykład w postaci wzbogaconej wodorem „Wody Red-OX”. Wodór jest najdoskonalszym antyoksydantem - neutralizuje najgroźniejsze dla ludzkiego organizmu rodniki hydroksylowe.
W przeciwieństwie do innych znanych antyoksydantów wodór nie powoduje działań ubocznych i nie obciąża organizmu. Łatwo przenika struktury biologiczne i gromadzi się dokładnie tam, gdzie jest najbardziej potrzebny, to znaczy w warstwie lipidowej błon komórkowych i pozostaje w niej do czasu, gdy zneutralizuje wolny rodnik.
Ponadto, w porównaniu do pozostałych antyoksydantów, nie wymaga wydatku energetycznego zarówno przy wchłanianiu do ustroju, przy transporcie wewnątrz, oraz usuwanie również nie wymaga energii.

"Woda Red-OX” posiada cztery właściwości wody doskonałej:

• idealnie czysta - pozbawiona przypadkowych minerałów oraz innych szkodliwych związków chemicznych i biologicznych. Gwarancję absolutnej czystości wody daje zastosowanie filtrów molekularnych. Metoda ta pozwala usunąć substancje toksyczne oraz rakotwórcze.
• zrównoważona (przegotowana) – wg tradycyjnej medycyny chińskiej woda idealna nie powinna ani wyziębiać, ani rozgrzewać. Przegotowanie wody zmienia jej charakter z wyziębiającej na obojętną, czyli zrównoważoną. Dzięki temu oddziaływanie tej proponowanej wody na ludzki organizm jest optymalne.
• zredukowana – tak jak wody z najlepszych uzdrawiających źródeł, powinna mieć jak najniższy potencjał redoks, czyli być mocno nasycona elektronami. Wzbogacenie wody wodorem obniża potencjał redoks. Taka woda unieszkodliwia wolne rodniki i przywraca naturalną równowagę redoks w organizmie. Potencjał „Wody Red-OX” jest wyjątkowo niski i wynosi minimum minus 300 miliwoltów.
• właściwie ustrukturyzowana – powinna zachowywać naturalną strukturę cząsteczek wody (klastrów). Struktura ta jest zwykle niszczona lub uszkadzana w trakcie produkcji zwykłych wód butelkowanych. Można temu zapobiec, poddając wodę procesowi strukturyzacji z zastosowaniem, na przykład, Technologii Grandera tuż przed zabutelkowaniem. Ustrukturyzowana w taki sposób „Woda Red-OX” ma większą biodostępność – jest bardziej aktywna chemicznie, a jej naturalne oddziaływanie jest wzmocnione.

"Woda Red-OX" przywraca równowagę redoks, pomaga zwalczać stres oksydacyjny, unieszkodliwia wolne rodniki, ma wysoką biodostępność.

ZALECENIA PRAKTYCZNE:
Najlepiej wypijać od jednej do czterech butelek dziennie, lub według zalecenia lekarza.
W przypadku wystąpienia objawów nasilonego stresu oksydacyjnego (bóle kończyn i głowy, dreszcze, gorączka itp.) zaleca się wypijanie nawet więcej wody dziennie.
Po wypiciu butelki „Wody Red-OX” należy zadbać, aby wodór nie wydostał się z żołądka. W tym celu, zaraz po spożyciu wody, najlepiej położyć się na kilka minut.
Po otwarciu butelki najlepiej spożyć wodę w ciągu 3 godzin.
Dla dobrego zachowania zdrowia, należy wypić 1 butelkę wody dzienne - przed spaniem.

Źródło:
www.red-ox.pl

Inne artykuły


Kilka trików na przyspieszenia tempa twojego metabolizmu


Zwiększenie przemiany materii można osiągnąć przy pomocy niewielkich zmian w sposobie odżywiania i stylu życia...
czytaj więcej ►

Kandydoza - epidemia dzisiejszych czasów


Na pozór niegroźne, lecz uciążliwe dolegliwości mogą wskazywać na przerost grzybów Candida albicans w Twoim organizmie, nie lekceważ tego!!
czytaj więcej ►

Kontakt z dietetykiem - Telefon